Politică

Deputatul clujean Mate Andras: O consultare între formaţiunile politice este binevenită

Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat, joi, în contextul invitaţiei la dialog lansate de liderul UNPR Gabriel Oprea, că o consultare între formaţiunile politice este firească şi binevenită, precizând că noul Cod fiscal poate afecta atât bugetul naţional, cât şi viitoarele bugete.

"Sunt ferm convins că vor exista consultări atât cu PNL, cât şi cu UNPR, pentru că este firesc să ai consultări cu partidele parlamentare", a declarat liderul grupului deputaţilor UDMR, Mate Andras, citat de Mediafax.

El a afirmat că nu ar putea fi vorba despre un refuz al UDMR de a participa la consultări pe teme de interes pentru întrega societate, cu atât mai mult cu cât Codul fiscal este un proiect care ar putea afecta bugetul naţional, dar şi previziunile bugetare viiitoare.


"Este firească o consultare între formaţiunile politice şi este binevenită. Nu este vorba despre a spune nu unor consultări pe teme care interesează întreaga societatea. Codul fiscal este foarte important pentru că poate afecta atât bugetul naţional, cât şi viitoarele bugete", a mai spus deputatul UDRM.

Mate Andras a afirmat că vor exista discuţii între parlamentarii UDMR, privind Codul fiscal, urmând ca Uniunea să se consulte mai ales cu deputatul Erdei Dolóczki István, membru în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte proiectul de Cod fiscal.


"Deocamdată, trebuie să ne consultăm între noi şi mai ales cu colegul nostru, domnul deputat Erdei Dolóczki István, care este membru în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, după aceea vom lua o decizie, între noi", a precizat Mate Andras.

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultări pe tema Codului fiscal, acestea urmând să aibă loc în Parlament.

Etichete: unpr UDMR mate andras
Ultimele Stiri
abonare newsletter