Politică

PNL discută luni lista candidaţilor înscrişi în cursa internă pentru locale. Seplecan, singurul liberal clujean care şi-a depus intenţia de a candida la Primăria Cluj-Napoca

Liberalii discută luni lista candidaţilor înscrişi în cursa internă pentru alegerile locale 2016. La Cluj, singurul liberal care şi-a depus intenţia de a candida la Primăria Cluj-Napoca este Mihai Seplecan. Acesta a subliniat încă de săptămâna trecută că nu ascunde faptul că este interesat de această candidatură. Rămâne de văzut ce va face Emil Boc, care deocamdată este rezervat, dar nici nu a anunţat că nu va candida.

Liberalii aveau termen data de 1 august pentru ca listele finale ale candidaturilor asumate intern să fie transmise la centru. Potrivit Mediafax, reprezentanţii PNLvor discuta, luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcţie având drept de preempţiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati să fie supuşi unor cercetări sociologice.

Declaraţiile în acest sens au fost făcute, vineri, de copreşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.


La Cluj, potrivit copreşedintelui PNL Cluj, Marius Nicoară, pentru Primăria Cluj-Napoca şi-a depus intenţia de candidatură doar Mihai Seplecan. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat încă de săptămâna trecută, pentru Monitorul de Cluj, că nu ascunde faptul că este interest de Primăria Cluj-Napoca.

Rămâne astfel de văzut ce va face actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Zilele trrecute el a declarat că nu a luat încă o decizie cu privire la o posibilă candidatură pentru un nou mandat de primar. Acesta a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă va candida, după ce președintele PNL, Alina Gorghiu l-a propus pentru candidatură.


“Încă nu am luat nicio decizie în acest sens pentru că pentru mine, în acest moment, cele mai importante probleme pe care le am sunt cele legate de rezolvarea problemelor presante, stringente ale orașului. Și mă refer la problemea rezolvării gunoaielor, pe termen mediu, cel puțin, problema gestionării celor 150 milioane euro care sunt proiecte europene în derulare și care au un impact major pentru viața clujenilor. Acesta este răspunsul pe care l-am spus tuturor. Asta mă preocupă în momentul de față pentru că ar fi caraghios ca în momentul când ai probleme ale gunoaielor atât de stringente pe tine să te preocupe probleme legate de mandat și de candidatură. Cred că pe cetățeni îi interesează, în primul rând, să vadă că au gunoiul ridicat de la ușp și dacă se poate la un preț cât mai mic cu putință”, a declarat Boc.

“Domnul Emil Boc a trimis o adresă atât celor doi copreşedinţi de la nivel naţional ai PNL, cât şi celor doi copreşedinţi de la nivel judeţean, în care a precizat că, în acest moment este preocupat de problema deşeurilor şi de problemele proiectelor europene în valoare de 150 de milioane de euro. Va lua o decizie în funcţie de felul în care se vor finaliza aceste probleme. Personal, nu am emoţii că va găsi soluţii şi va rezolva aceste probleme astfel încât Emil Boc va candida pentru un nou mandat în 2016”, a declarat, la rândul său, Daniel Buda, copreşedinte PNL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter