Politică

Ar lăsa Daniel Buda Parlamentul European pentru Primăria Cluj-Napoca?

Dacă Emil Boc nu va mai candida şi dacă partidul i-o va cere, Daniel Buda ar putea fi una dintre variantele pe care PNL o va trimite în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

Liberalii mai au la dispoziţie o săptămână pentru a mai bate “în cuie” câteva candidaturi şi pentru ca Emil Boc să ia o decizie în sensul unei candidaturi. Secretarul general al PNL Marian Petrache a declarat că le-a transmis colegilor ca, acolo unde PNL nu va avea un candidat cu şanse de reuşită, pentru alegerile locale, unul dintre copreşedinţii organizaţiilor să îşi asume responsabilitatea candidaturii. Petrache a precizat că listele finale ale candidaturilor asumate intern vor fi transmise la centru până la 1 august.

Aşa cum Monitorul de Cluj  scria zilele trecute, am putea astfel asista la o repetare a scenariului din 2012, când Emil Boc a fost împins să candideze, pentru a salva „fața” partidului.


Daniel Buda spune însă că “azi”, opţiunea sa este de a-şi continua proiectele începute la nivelul Parlamentului European.

“Avem, în momentul de faţă, un primar foarte bun la Cluj-Napoca, Emil Boc, şi care este şi prima opţiune de candidatură. Sunt convins că va lua cea mai bună decizie. Exclud această posibilitate având această primă opţiune, a primarului în funcţie. Azi nu se pune în discuţie o altă candidatură, Emil Boc nu a spus că nu va candida”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.


“Eu mă simt util aici unde sunt acum, în Parlamentul European, unde îmi susţin proiectele prin care reprezint interesele românilor şi fermierilor. Datorez foarte multe partidului, dar azi opţiunea mea este de a-mi continua proiectele începute la nivelul PE. Sunt convins că partidul va avea de ales între Emil Boc şi Emil Boc...”, a completat Buda.  

Vă reamintim, Daniel Buda a fost surpriza de la alegerile europarlamentare care au avut loc anul trecut, când se ştia că Rareș  Niculescu va candida pentru încă un mandat în Parlamentul European, însă partidul s-a “sucit” în ultimul moment.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter