Politică

Consilierii necunoscuţi ai Clujului: Valtăr Marcu, cel mai nou consilier local

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În ordine alfabetică, în seria pe care Monitorul o realizează urmează Valtăr Marcu.

Liberalul Valtăr Marcu este în forul local numai din luna ianuarie a acestui an, însă a mai avut un mandat în perioada 2008-2012. El a intrat în CL la începutul anului, odată cu colega sa de partid, Loredana Pop, în locul lui Adrian Popa şi Ovidiu Turdean.

Valtăr Marcu face parte din Comisia pentru Sport, fiind fost rugbyist: consilierul a jucat în lotul de tineret al României, apoi a devenit antrenor şi arbitru.


Valtăr Marcu, consilierul sportului

Inițiativele sale se leagă, cele mai multe dintre ele de sport, dar promovează și proiectele care țin de asistență socială. Valtăr Marcu nu are un raport publicat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, fiind cel mai nou consilier. Din rapoartele de activitate mai vechi, cele din mandatul trecut, observăm o constantă, şi anume, că a fost preocupat şi a susţinut proiecte care au vizat alocarea unor sume de bani pentru spitalele clujene şi mai ales pentru repararea sau achiziţionarea aparaturii pentru spitale.

De asemenea, a făcut parte din consilii de administraţie ale unor şcoli clujene.


Din luna ianuarie de când a revenit în Consiliul Local, Valter Marcu a fost co-inițiator la mai multe proiecte care vizează mai ales sportul, alocarea unor sume de bani pentru cluburile sportive şi asistenţa socială. “Când am revenit în Consiliul local am decis să fac asta pentru că nu am vrut să dau bir cu fugiții…Am avut o datorie față de alegători și față de partid totodată”, a declarat Valtăr Marcu, care este şi co-vicepreşedinte al PNL Cluj.

“Vreau ca aportul sportivilor să fie mai bine remunerat decât al antrenorilor.De asemenea, mai am în vedere o inițiativă care ține mai mult de legislație, am făcut o adresă pe care vreau să o trimit Ministerului Educației pentru ca sportivii cu 25 de ani în divizia națională să aibă o rentă viajeră de 300 -400 de lei”, a spus consilierul.   


Ce avere are Valtăr Marcu

Consilierul liberal deţine un apartament în Cluj-Napoca. El are însă şi o datorie la CEC Bank. Anul trecut a obţinut venituri în valoare de 22.000 de lei de la SC Remarul 16 februarie, venituri din pensie, dar şi din funcţia de membru CA la CTP Cluj-Napoca (aproximativ 9.000 de lei) de unde a demisionat ulterior.

Ce spun clujenii

“Nu știu cine este domnul, nu sunt în general interesat de politică și politicieni. Pot doar să le transmit celor din Consiliul Local şi de la Primăria Cluj-Napoca să fie mai atenți cum dau autorizațiile de construcţie, la urbanism”. (Marius)


“Eu nu am timp să mă interesez de politică. Nici nu știu ce fac consilierii ăștia, nu îl ştiu nici pe acest domn. Şi nu ştiu cât se implică ei în viaţa clujenilor, că la televizor ei așa spun, că se implică”. (Maria)

“Nu l-am văzut în viaţa mea şi absolut deloc nu îi urmăresc pe politicieni pentru că se gândesc numai la ei. Noi i-am votat, iar acum tot aşteptăm să facă ceva, să vedem ce fac”. (Olimpiu Velțan)


“Nu știu cine este domnul, nici eu nu urmăresc absolut deloc ce fac politicienii. Din partea mea, să ardă toți…”(Ioni Demșa).  

abonare newsletter