Politică

PSD Cluj, în apărarea lui Ponta. “Decizia lui Ponta trebuie respectată. El trebuie să-şi continue mandatul de premier”

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, afirmă, referitor la retragerea lui Victor Ponta de la conducerea partidului, că decizia acestuia "trebuie respectată", dar şi că acesta trebuie să îşi continue mandatul de premier.

"Decizia lui Victor Ponta trebuie respectată. Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier, activitatea sa fiind confirmată prin rezultatele bune ale guvernării PSD", susţine Lăpuşan.

În comunicat sunt menţionate rezultatele economice înregistrate în timpul guvernării Ponta.


"În trei ani a reuşit să stabilească un nou model economic prin care s-a respins austeritatea şi a fost stabilit un echilibru între acţiunile pentru creşterea economiei şi crearea de locuri de muncă, susţinând şi măsurile de echitate socială şi de reparaţie faţă de nedreptăţile făcute de guvernele de dreapta", arată preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.


Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi ateste nevinovăţia, "până la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio funcţie şi va "lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid".


Congresul extraordinar al PSD poate fi convocat, în situaţii deosebite, de către Consiliul Naţional, Comitetul Executiv, grupurile parlamentare sau cel puţin 16 organizaţii judeţene.

abonare newsletter