Politică

Traian Băsescu: Funcția de președinte de partid e decorativă când ești șeful Guvernului. Ponta a făcut o mișcare de imagine

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara într-o intervenție telefonică la un post de televiziune că Victor Ponta a exagerat când a anunțat că renunță a conducerea PSD și că funcția de președinte al partidului este decorativă atunci când ești șeful Guvernului.

”Funcția de președinte de partid e decorativă când ești șeful Guvernului: practic șeful partidului rămâne șeful Guvernului, indiferent de formula publică. Ponta a făcut o mișcare de imagine și pentru a le spune celor din partid ”dacă te crezi mai bun, vino tu”. Cred că pentru Ponta e indiferent dacă e și președinte de partid sau doar premier. Atât timp cât ești prim-ministru susținut de o majoritate din care partidul tău face parte, ești stăpânul partidului”, a spus Traian Băsescu.

”Ponta a făcut o exagerare pentru că e renunțare de fațadă, nu de fond. Toate organizațiile PSD sunt dependente de prim-ministru, nu de președinte. (...) Jupânul politicii în an electoral și prelectoral e premierul”, a mai spus Băsescu.

abonare newsletter