Politică

La Cluj, USL încă există şi e condusă de primăriţa din Chinteni

Primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu (PSD), a mobilizat vineri mai mulți primari „nostalgici” USL şi i-a chemat la o şedinţă ca pe vremea când Uniunea exista, iar ea trăgea sforile.

O întrunire „de taină” a avut loc vineri în jurul prânzului, la primăriţa PSD Lucia Suciu „acasă”, în sediul Primăriei din comuna Chinteni. La întâlnire s-au strâns mai mulți primari PSD şi PNL, din localităţile Frata, Iara, Apahida, Aiton şi Feleacu.

Unul dintre subiecte a fost, potrivit declarațiilor unora dintre cei prezenţi, Ordonanţa 28/2013 în baza căreia localităţile primesc bani de la guvern pentru proiecte de infrastructură. Astfel, deşi USL nu mai există de vreo doi ani, primarii „au căutat soluţii” împreună cu  primăriţa Lucia Suciu, cunoscută drept o persoană cu influenţă în partidul de la putere.


A recunoscut totul, dar a omis esenţialul

Reporterii cotidianului Monitorul de Cluj au vrut să afle scopul întâlnirii „de taină” şi motivul pentru care întrunirea a avut loc tocmai la Chinteni. La vederea presei, primăriţa Suciu a ieşit în balcon, luându-l la rost, vizibil iritată, pe fotoreporterul care, de altfel, îşi făcea meseria pe domeniul public. Ulterior i-a invitat pe reporteri înăuntru, pentru a da declaraţii, numai că a omis chiar esenţialul.

Lucia Suciu a precizat că discuţiile vizează proiecte euroepene şi pe fonduri europene şi proiectul Zonei Metropolitane, ea fiind de altfel unul dintre coordonatorii acestuia.


„Este o întâlnire privată (a vrut să spună fără reprezentanţi ai presei - n.r.), iar discuţiile sunt despre proiecte europene, Zona metropolitană. Pe acest subiect vom mai avea o întâlnire la Cluj. Nu este o întâlnire de partid, sunt prezenţi şi primari PNL”, a spus Suciu.

Întrebată de reporteri dacă se discută despre ordonanţa 28/2013 privind alocări bugetare pentru diverse zone locale, Suciu a negat.


Dată de gol de un primar liberal

Primăriţa a fost, însă, dată de gol tocmai de unul dintre participanţii la întâlnire, primar al unei comune care nicidecum nu face parte din Zona Metropolitană. Prezența lui Vasile Trif, primarul localităţii Frata, nu putea fi justificată în condițiile în care discuțiile ar fi vizat temele indicate de Lucia Suciu.

„S-a discutat şi despre proiecte pe fonduri europene, într-adevăr, dar şi despre ordonanţa 28, referitoare la infrastructură, alimentarea cu apă, canalizare. Noi avem un proiect pentru alimentarea cu apă terminat în 2014, şi încă nu ne-au dat banii pentru constructor. Este vorba despre ultima tranşă de 150.000 de lei. Mai avem un proiect pentru canalizare, la fel lucrurile sunt începute şi acolo. Vom ajunge cu constructorul în instanţă dacă nu se rezolvă problema”, a declarat pentru Monitorul de Cluj primarul Vasile Trif.


Primarul comunei Frata a subliniat totodată că, împreună cu mai mulţi primari, inclusiv alături de primăriţa Lucia Suciu, intenţioneze să se adreseze Prefecturii Cluj în acest sens, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Întrebat de reporteri de ce primarii au ales ca loc al întâlnirii tocmai localitatea Chinteni, al cărei primar este un membru de vază al PSD, Trif nu a dorit să dea mai multe explicaţii: „Aşa am stabilit noi, ca aici să ne întâlnim, nu ne-a invitat nimeni, noi toţi împreună am hotărât aşa.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter