Politică

Avocata premierului a cerut o nouă amânare a audierii lui Ponta şi a depus acte medicale

Avocata premierului a dus procurorilor DNA acte medicale privind starea de sănătate a lui Victor Ponta şi a cerut o nouă amânare a audierii acestuia, în dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit unor surse judiciare.

Loredana Radu, avocata premierului Victor Ponta, a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie aproximativ o jumătate de oră şi nu a făcut declaraţii nici la intrare şi nici la ieşirea de la DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că avocata Loredana Radu le-a dat procurorilor acte medicale privind starea de sănătate a lui Victor Ponta, după ce premierul a fost operat la genunchi, la o clinică din Istanbul, precum şi documente cu recomandările medicilor pentru tratamentul de recuperare. Avocata le-a cerut anchetatorilor să amâne din nou audierea lui Victor Ponta în dosarul "Turceni - Rovinari", întrucât acesta este în continuare în Turcia, unde urmează tratamentul de recuperare după operaţie şi astfel nu s-a putut prezenta luni.


Premierul Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că ipoteza că a plecat să se opereze în Turcia pentru a scăpa o perioadă de presiunea DNA, care început urmărirea penală pe numele său, este "o imbecilitate susţinută de băsişti" şi a reafirmat că nu intenţionează să demisioneze de la şefia Guvernului.

Ponta a arătat că s-a prezentat încă de la început pentru a fi audiat la DNA şi că avocatul său va prezenta şi luni documente procurorilor.

abonare newsletter