Politică

UDMR Cluj are un nou preşedinte

Csoma Botond este noul preşedinte al organizaţiei judeţene a UDMR, în urma alegerilor care au avut loc vineri. Csoma Botond a fost de altfel singurul candidat înscris în cursa pentru şefia UDMR Cluj, după ce deputatul Mate Andras a decis să facă un pas în spate.

Csoma Botond a strâns 204 voturi pentru, 41 au fost împotrivă, iar 7 au fost nevalabile.

La alegerile UDMR Cluj au fost prezenti şi preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan şi deputatul Aurelia Cristea. Cei doi social democraţi au vorbit despre buna colaborare pe care au avut-o cele două formaţiuni politice de-a lungul timpului.


Noul preşedinte, Csoma Botond, este şi liderul consilierilor locali ai UDMR. Principalele sale obiective sunt revigorarea organizaţiei judeţene şi colaborarea cu societatea civilă.

„Principalul meu obiectiv este să revitalizez organizaţia de la Cluj, care s-a izolat de alegători şi de anumite categorii sociale, mai ales de intelectuali şi de asemenea, s-a izolat de mediul economic.Nu trebuie să uităm că oraşul Cluj-Napoca este totuşi un centru universitar şi există o viaţă culturală. De asemenea, cred că trebuie să fim deschişi către societatea civilă, să nu avem suspiciuni faţă de anumite iniţiative care vin din partea societăţii civile’’, a declarat Csoma Botond


Csoma Botond are 40 de ani, este licenţiat în ştiinţe politice şi în drept şi are şi un masterat în drept internaţional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter