monitorulcj.ro Menu
Politică

Ultimul act în scandalul Şova-DNA, la CCR

Scandalul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova îşi consumă ultimul act la Curtea Constituţională, miercuri, 24 iunie. Judectătorii constituţionali trebuie să ia decizia care va tranşa definitiv cazul, în urma unei sesizări depuse de PNL.

Senatorii PNL au atacat la Curtea Constituțională a României hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului referitoare la reluarea votului în cazul Șova privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia, scrie stiripesurse.ro. Potrivit liberalilor, Senatul trebuia doar să reinterpreteze votul din 25 martie şi să aprobe cererea DNA, nu să reia votul în plen.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă pe 2 iunie, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz. Pe 25 martie, senatorii au votat în majoritate pentru arestarea lui Şova, însă conducerea Senatului a stabilit că votul este unul de respingere, pentru că nu s-a întrunit majoritatea calificată (50% plus 1 din numărul total al senatorilor).


Dacă judecătorii CCR vor decide că PNL are dreptate, Senatul va trebui să se conformeze şi să adopte o hotărâre prin care să se consfinţească faptul că Dan Şova poate fi reţinut şi arestat preventiv.

Etichete: ccr dan sova DNA