monitorulcj.ro Menu
Politică

CCR a decis: Hotărârea Senatului în cazul lui Dan Şova este neconstituţională

CCR a admis, miercuri, sesizarea depusă de PNL faţă de hotărârea Senatului în cazul reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova. Cazul este fără precedent, prin urmare Comisia juridică a Senatului este aşteptată să decidă ce înseamnă punerea în aplicare a deciziei CCR.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a citit decizia dată astăzi, în care se precizează că hotărârea Senatului în cazul Dan Şova este neconstituţională pentru că a fost adoptată în baza unor dispoziţii legale şi a unui regulament contrar prevederilor Constituţiei.

Întrebat de jurnalişti dacă CCR a indicat Senatului şi calea de urmat, Zegrean a răspuns: "Nu, nu vom indica nicio cale de urmat pentru că Senatul ştie ce are de făcut, nu trebuie să le spunem noi".

De asemenea, întrebat dacă se reia votul dat în cazul Dan Şova, preşedintele CCR a răspuns: "V-am spus conţinutul deciziei, vă multumesc", refuzând să facă posibile speculaţii legate de ce va face Senatul.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că se aşteaptă ca decizia CCR şi motivarea ei să fie publicate în Monitorul Oficial, după care motivarea va ajunge la comisia juridică a Senatului, care va decide ce trebuie făcut.

Etichete: ccr dan sova