Politică

Apa de calitate din lacul Tarniţa pentru dejeni

<p />Conducta de aducţiune apă potabilă Livada – Dej a fost inaugurată oficial azi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

 

„Este un moment deosebit de important pentru locuitorii acestei zone a judeţului. Practic, de acum înainte, cetăţenii din Dej şi împrejurimi vor beneficia de apă de calitate, la fel ca şi ceilalţi locuitori ai judeţului, provenită din sursa de la Tarniţa. Proiectul derulat de noi (Consiliul Judeţean Cluj – n.r.) prin Compania de Apă «Someş» este mai mare, având în vedere asigurarea cu apă potabilă de calitate a majorităţii locuitorilor judeţului. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, apa şi canalizarea reprezintă o prioritate pentru mine în actualul mandat, alături de investiţiile derulate în sectorul alimentării cu energie, electricitate şi gaz. Doar aşa putem spune că am făcut ceea ce trebuie pentru a asigura ABC-ul civilităţii pentru concetăţenii noştri – Asfalt, Bec, Canalizare”, a declarat Alin Tişe.


Valoarea contractului s-a ridicat la 16,46 milioane de lei, iar lucrările au constat în prelungirea cu 20 de km a aducţiunii existente Gilău-Gherla, până în municipiul Dej.

Până în prezent, Dejul era deservit de o staţie de tratare a unei firme private care preleva apa din Someşul Mare. M.O.

abonare newsletter