monitorulcj.ro Menu
Politică

Traian Băsescu ar susţine-o pe Kovesi pentru încă un mandat

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că mandatul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA ar trebui prelungit și că ceea ce ar putea să-i reproșeze este recurgerea la arestări, când atâția demnitari sunt anchetați în libertate.

„Da. Nu am nicio reţinere să spun "mai daţi-i un mandat" pentru că îşi apără instituţia, a înţeles foarte bine priorităţile. Priorităţile le-a înţeles de când era procuror general. Ce pot să-i reproşez sau ce nu-mi place este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari anchetaţi în libertate, care au fost condamnaţi fără niciun fel de probleme. Partea spectaculară, după mine, ar putea să lipsească din acţiunile procurorilor", a spus Traian Băsescu, invitat la Adevărul Live, întrebat dacă ar prelungi mandatul lui Kovesi.

De asemenea, fostul președinte a afirmat că nici alți demnitari condamnați de la Năstase la Voiculescu nu au fost arestați înainte de condamnare.


„Nici Voiculescu nu a fost arestat, nici Năstase, nici Remeş, nici Codruţ Sereş, nici Nagy, care au fost cu toţii condamnaţi. Este doar o părere, procurorii şi judecătorii vor face ce consideră ei, dar să nu-mi ceară nimeni să nu-mi spun părerea pentru că am dreptul să-mi spun părerea“, a mai spus fostul șef al statului.

Etichete: codruta kovesi DNA