Politică

Proiectele privind legea partidelor și legea finanțării partidelor, retrimise la Comisia specială

Planul Camerei Deputaților a decis, miercuri, să rerimită la comisia de cod electoral proiectele referitoare la legea finanțării partidelor și legea partidelor, informează Hotnews.

Decizia a venit după ce s-au găsit neconcordanțe între textul propus și textul care a ajuns în plen.

“Deoarece față de reportul discutat ieri în Comisia de cod electoral și cel prezentat nouă astăzi au apărut o serie de articole, unele dintre ele cu caracter corelatic, care nu sunt puse de acord și care nu au fost discutate în comisie, vă solicit retrimiterea acestor proiecte la comisie”, a declarat Marian Neacșu, liderul PSD.

De asemenea, el a rugat membrii comisiei să rezolve problema până marți, în cel mai rău caz, pentru ca apoi proiectele să ajungă în plen miercurea viitoare.

Propunerile legislative referitoare la modificarea legii partidelor și a cererii privind legea finanțării partidelor politice au fost adoptate de către Senat, la 22 aprilie, după care ar fi urmat să intre în dezbatere și vot la Camera Deputaților, decizională.

Unul dintre obiecțiile președintelui se referă la faptul că partidele pot contracta numai prin acte notariale autentice, iar termenul de restituire nu poate fi mai mare de 3 ani.

Un alt amendament prevede că restituirea împrumuturilor se poate face doar prin virmament bancar, cele nerestituite fiind considerate donații.

În ceea ce privește legea finanțării partidelor, comisia a completat un amendament referitor la faptul că împrumuturile nerestituite se vor numi donații cu acordul ambelor părți, dacă nu s-a atins în anul respectiv palfonul pentru donații prevăzut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter