Politică

Kelemen Hunor: UE să spună care sunt regulile minimale obligatorii pentru minorităţi în toate ţările

UE trebuie să spună care sunt regulile şi valorile minimale care trebuie să fie obligatorii pentru toate statele membre în materie de minorităţi, fiind vorba de o problemă care vizează 60 de milioane de persoane la nivel european, declară preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, că în UE, unde România este membră din 2007, “foarte multe lucruri trebuie regândite”.

"Noi credem că în UE, unde suntem membri din 2007, foarte multe lucruri trebuie regândite. Există o parte a Europei, vechea Europă, care nu a făcut parte din blocul comunist, care a avut o soartă mai bună, unde problematica minorităţilor etnice autohtone, minorităţilor lingvistice, s-a rezolvat în diferite moduri. Şi există o Europă, tot în interiorul UE, a ţărilor care vin din fostul bloc comunist, unde această problematică încă nu s-a rezolvat. Nu trebuie să acceptăm că există o UE cu două viteze sau cu două etaje diferite", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, UE trebuie să se ocupe şi de aceste aspecte, mai devreme sau mai târziu.


"Trebuie să spună care sunt acele reguli şi valori minimale care trebuie să fie obligatorii pentru toate ţările membre”, a afirmat liderul maghiar.

Potrivit acestuia, regulile trebuie stabilite de comun acord, în condiţiile în care această problemă vizează 60 de milioane de persoane la nivelul UE aparţinând minorităţilor naţionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter