Politică

Consilierul local care nu există: Ligia Bocşe

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili sau mai bine zis de invizibili politicienii, în ochii cetăţenilor.

Majoritatea consilierilor locali clujeni ar putea candida pentru un nou mandat la alegerile de la anul, însă cei mai mulţi dintre ei sunt necunoscuţi în ochii clujenilor. Ligia Bocşe, reprezentant al vechiului PDL în Consiliul Local Cluj-Napoca, nu s-a remarcat prin mai nimic.

Cine este Ligia Bocşe?

Liberala Ligia Bocşe nu şi-a publicat raportul de activitate pe site-ul primăriei, astfel că activitatea sa rămâne o necunoscută, ca şi CV-ul. Bocşe nu se remarcă nici prin prea multe intervenţii în plenul forului local, fiind probabil printre cei mai tăcuţi consilieri locali.


În partidul din care face parte, Ligia Bocşe ocupă totuşi o funcţie de conducere, în noua structură municipală.  

Ligia Bocşe face parte din câteva comisii de specialitate, precum Comisia pentru învăţământ, cultură, culte, drepturile omului, minorităţi şi societatea civilă şi Comisia pentru fonduri europene, relaţii externe, turism ,oraşe înfrăţite şi strategii de dezvoltare comunitară, potrivit site-ului primăriei.


Întrebată de reporterul Monitorul de Cluj care sunt cele mai importante iniţiative sau proiecte ale sale, liberala s--a limitat la a spune că sunt acelea care vizează ANL-urile, locuinţele sociale şi în general acele proiecte care derivă din comisiile de specialitate, iniţiative la care este iniţiator sau co-iniţiator. 

Cel mai de suflet proiect este unul care viza repartizarea unei locuinţe unei familii cu nevoi speciale, spune Bocşe.


Confundată cu o social-democrată

Clujenii cu care am stat de vorbă nu o recunosc sau chiar o confundă.

„Cred că am văzut-o, dar nu ştiu unde. Este cumva doamna aceea din PSD care a fost ministru, Aurelia Cristea…? Nu ştiu cine e, nu am auzit de ea. Nu ştiu cu ce se ocupă consilierii locali, dar ştiu cu ce ar trebui să se ocupe“.  (Diana Andreea, 25 de ani)


„Absolut nimic nu ştiu despre această doamnă, sau despre consilierii locali. Ştiu doar că se ocupă cu probleme administrative şi sunt plătiţi din bani publici, dar nu ştiu ce fac sau de la ce partide sunt. Nu ne informează nimeni, nu se organizează întruniri, iar dacă ei nu ne informează pe noi ce fac, noi cum să ştim…?“ (Simion Vălean, 64 de ani - foto)

„Parcă am mai văzut-o, dar nu ştiu exact unde. Cred că ştiu în schimb o altă persoană de la Consiliul Local Cluj, e mai tânăr, mai blond parcă, dar nu ştiu cum îl cheamă, implicat în proiectul Cluj, Capitală a Tineretului…( n.red- Ioan Bâldea). Altfel, despre politicieni se aude doar din dosarele DNA în ultima vreme“. (Georgian Benţa, 25 ani - foto)

abonare newsletter