monitorulcj.ro Menu
Politică

Deputatul Marko Attila a DEMISIONAT din Parlament

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a dat demisia din Parlament, înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să dezbată cea de a doua cerere privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive. Demisia a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei şi urmează să fie prezentată în plen, potrivit unor surse parlamentare.

Cererea DNA vizându-l pe deputatul Marko Attila urma să fie dezbătută în şedinţa de după-amiază a Camerei Deputaţilor, înainte de sesiunea de vot final.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor stabilise, luni, ca raportul Comisiei juridice privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila să se discute în şedinţa de plen de miercuri.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, cu privire la reţinere fiind înregistrate 17 voturi "pentru", un vot "împotrivă", o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare 16 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi un vot nul.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.


"Nu am reuşit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoţită de asistentă şi îi va susţine cauza", a mai spus Nica.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila.