monitorulcj.ro Menu
Politică

Ponta, citat în procesul intentat de Mihai Seplecan pentru că Guvernul nu a organizat alegeri la şefia CJ Cluj

Guvernul României, prin primul ministrul Victor Ponta, a fost citat la Curtea de Apel Cluj în calitate de pârât, în procesul intentat de către consilierul judeţean PNL Cluj Mihai Seplecan pentru neorganizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

În calitate de pârât, Guvernul României, prin şeful Executivului, Victor Ponta, este aşteptat la Curtea de Apel Cluj miercuri, 1 aprilie, la ora 09:30, atunci când va avea loc prima înfăţişare din proces.

“Victor Viorel Ponta și PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetățenilor Clujului de a alege și de a fi ales. Sper să nu trateze situația ca pe o glumă, așa cum s-au obișnuit să guverneze România. Reamintesc faptul că am notoficat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001, a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situația ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare și forțare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există și acțiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrative”, a declarat consilierul judeţean PNL, Mihai Seplecan.