Politică

Laszlo Borbely, scăpat a doua oară de colegi

Parlamentarii au făcut din nou scut în jurul unui coleg de-al lor. Laszlo Borbely îşi păstrează imunitatea, după ce Camera Deputaţilor nu a incuviinţat cererea procurorilor, astfel încât DNA să poată începe urmărirea penală împotriva fostului ministru al Mediului, într-un dosar redeschis la începutul acestui an. Este pentru a doua oară când parlamentarii refuză să-i ridice imunitatea acestuia.

Împotriva solicitarii DNA au votat 154 de deputaţi, în timp ce pentru cererea DNA s-au pronunţat doar 125 de deputaţi, în condiţiile în care era nevoie de 147 de voturi pentru ridicarea imunităţii.

Laszlo Borbely, care este acuzat de trafic de influenţa, s-a rugat de colegii săi în plen să voteze împotriva incuviinţării începerii urmăririi penale împotriva sa.
Fostul ministru al Mediului a susţinut că nu există probe noi în această speţă, în afara unui simplu denunţ, pe care procurorii anticorupţie nici măcar nu l-ar fi verificat.

Imunitatea deputatului UDMR a fost supusă la vot, în plen, la mai bine de o lună de când DNA a cerut aviz Parlamentului.

DNA a solicitat şi în luna septembrie a anului 2012 încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Laszlo Borbely, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Deputaţii au respins şi atunci solicitarea procurorilor anticorupţie, cu 181 de voturi împotrivă şi 53 de voturi pentru.

Laszlo Borbely este acuzat că, în anul 2011, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de peste 192.000 de lei, dar şi o sumă de 50.000 de euro, pentru a interveni în favoarea celor de la care a primit foloasele şi banii. Procurorii au cerut, astfel, ridicarea imunităţii lui Borbely.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter