Politică

Purtătorul de cuvânt al MAE, eliberat din funcţie

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, "care a gestionat, în relaţia cu Agerpres problematica" broşurii în care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Franţei, se spune într-un comunicat al MAE.

"În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză. Purtătorul de cuvânt al MAE şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei" spre a fi oferită ministrului german de Externe.

MAE reaminteşte "că broşura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., în cursul derulării vizitei oficialului german la Bucureşti. şi că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta".


În comunicat se mai spune că "incidentul a creat o situaţie delicată şi a proiectat o imagine total defavorabilă asupra activităţii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus măsura eliberării din funcţie a purtătorului de cuvânt" Brânduşa Predescu.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, "regretul profund" pentru faptul că pe coperta broşurii pe care i-a înmânat-o, luni, a fost imprimată harta Franţei acoperită cu steagul Germaniei, în timp ce Agerpres, care a editat broşura, a cerut scuze MAE român şi german.

Ultimele Stiri
abonare newsletter