Politică

Azi în Parlament- Senatorul Cordoş îi cere explicaţii lui Dragnea în privinţa drumurilor

Senatorul Alexandru Cordoș a formulat mai multe întrebări şi interpelări. Una dintre acestea s-a adresat ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea şi s-a referit la asflatarea drumurilor din judeţ.

„În anul 2015 bugetul alocat judeţului Cluj a scăzut cu aproximativ 30% faţă de cel din anul 2014. Cel mai mult va avea de suferit capitolul investiţii şi în special asfaltarea drumurilor judeţene.

Pentru acest an sunt alocate sume pentru asfaltarea a 109 km de drumuri judeţene însă, în judeţul Cluj mai există peste 130 de km de drumuri judeţene cu o stare de deteriorare avansată, datorită traficului intens, care necesită lucrări de reparaţii şi asfaltare.


Stimate domnule Ministru, cunoscând preocupările dumneavoastră pentru eficientizarea activităţii administraţiilor publice judeţene, vă rog să-mi răspundeţi cum va sprijini Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, administraţia judeţeană Cluj în reabilitarea drumurilor judeţene?“.

Cordoş a adresat, de asemenea, o întrebare ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice Rovana Plumb referitoare la noua lege a salarizării.


„În urma întâlnirilor avute, la nivel local și național, cu reprezentanţii unor sindicate au rezultat o serie de nemulțumiri, întrebări, propuneri și solicitări referitoare la salarizarea personalului şi a criteriilor de ierarhizare aplicabile angajaților din sistemul bugetar.

Stimată doamnă Ministru, cunoscând preocupările dumneavoastră legate de asigurarea unei soluții optime de salarizare pentru toți angajații, vă rog să-mi răspundeți care este stadiul elaborării unei noi legi a salarizării?“.


Senatorul Alexandru Cordoș a mai formulat o interpelare pe care i-a adresat-o lui Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice,  cu privire la plata impozitului pe imobilele închiriate.

„În urma întâlnirilor avute, la nivel local și național, cu reprezentanţii unor organizații non guvernamentale au rezultat o serie de întrebări, propuneri și solicitări referitoare la modul de desfășurare al activității acestor organizații.


Una dintre întrebări este legată de faptul că, deși nu este precizat în contractul de închiriere, plata impozitului pe clădirile închiriate pentru desfășurarea activității, le-a revenit ONG-urilor. Mai mult, autoritățile locale le-au transmis decizii de impunere din urmă a plății acestui impozit.

Normal ar fi ca plata impozitului pe clădire să revină proprietarului, nu chiriașului, dacă nu este trecută explicit în contractul de închiriere acest lucru.


Stimate domnule Ministru, cunoscând preocupările dumneavoastră legate de implementarea unui sistem fiscal eficient de natură să sprijine dezvoltarea acestor componente necesare economiei românești, vă rog să-mi precizați care este punctul de vedere al Ministerului Finanțelor Publice referitor la această situație şi care vor fi precizările noului Cod Fiscal în acest sens“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter