Politică

Încă un partid pe scena politică românească

După lansarea recentă a partidului M10 al Monicăi Macovei, un alt partid politic, de data aceasta de stânga, va apărea pe scena politică românească.

Fostul candidat din partea PSD la preşedinţia României, Mircea Geoană, a anunţat că în cadrul Biroului Naţional de Conducere al Noului Proiect Social Democrat s-a decis înfiinţarea unui nou partid de stânga, Partidul Social Românesc, ca răspuns la „grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta“. 

Geoană arată că PSR sprijină munca, creând condiţii de afirmare şi succes în viaţa fiecărui român, indiferent de locul, clasa sau grupul social din care fac parte şi că va declanşa un război împotriva sărăciei, marginalizării şi excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o noua voce şi o nouă politică economică a clasei de mijloc.


„PSR este duşmanul declarat al inegalităţilor şi al efectelor negative ale polarizării sociale, cât şi un aprig apărător al drepturilor angajaţilor din sectorul public şi privat. PSR va repune în centrul societăţii munca, cinstea şi demnitatea fiinţei umane, înlocuind corupţia, minciuna, impostura şi pseudo-cultura, ce domină spaţiul şi discursul public. România are nevoie de talentul şi priceperea tuturor cetăţenilor români, indiferent unde trăiesc şi muncesc, în ţară sau în străinătate“, scrie Mediafax.

Senatorul Mircea Geoană a lansat, pe 1 februarie, la Romexpo, alături de Marian Vanghelie, un nou proiect social-democrat intitulat „România noastră“, susţinând că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou guvern.

Etichete: mircea geoana
Ultimele Stiri
abonare newsletter