monitorulcj.ro Menu
Politică

Lăzăroiu, pe Facebook: „Cred că se pregăteşte cea mai urâtă înşelătorie din ultimii 25 de ani“

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu subliniază că recent Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral a bătut palma pentru votul pe liste şi numărul de circumscripţii, iar Circumscripţia diaspora va avea 7 parlamentari. „PNL e deja complice la înşelătoria asta. Pentru că au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscripţiilor“, atrage atenţia Lăzăroiu.

„Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral a bătut deja palma pentru votul pe liste şi numărul de circumscripţii. Circumscripţia diaspora va avea 7 parlamentari.

Acestea fiind stabilite, deja nu cred că se va mai opune cineva votului prin corespondenţă. Pentru că nu mai contează dacă votează un milion sau trei milioane de români din afara graniţelor. Ponderea lor în Parlament e fixă: 1,6 la sută sau 7 mandate. Spre comparaţie, un milion de voturi din ţară cumpărate cu găleţi vor valora 70 de mandate de parlamentar.


Când se va trage linie vor spune: aţi vrut vot prin corespondenţă? V-am dat. Puteţi să votaţi şi de două ori fiecare, că tot 7 mandate de parlamentar aveţi alocate.

Şi nu uitaţi, PNL e deja complice la înşelătoria asta. Pentru că au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscripţiilor.


Singura corectură care se mai poate face este ca voturile românilor din afară să fie alocate circumscripţiilor electorale în care au adresa din buletin. Dar n-o să vedeţi ala ceva“, a scris Lăzăroiu.