monitorulcj.ro Menu
Politică

UNPR îl va susţine pe Hellvig la şefia SRI

Eduard Hellvig. Sursa foto: Wikipedia

UNPR a anunţat, vineri dimineaţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig şi că va susţine această propunere.

“Salutăm decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig. UNPR va susţine această propunere, aşa cum a susţinut şi creşterea bugetului pentru Apărare, tocmai pentru că aceste propuneri răspund unor exigenţe majore ce ţin de stabilitate şi de apărarea interesului national”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit sursei menţionate, UNPR precizează că susţine fără rezerve coaliţia de guvernare din care face parte şi, în egală măsură, susţine deciziile preşedintelui Klaus Iohannis menite să aducă stabilitate, eficienţă şi performanţă în Armată, servicii de informaţii şi Justiţie, în acord cu prerogativele sale constituţionale.


“Confruntarea între partide, competiţia şi polemica nu trebuie să afecteze buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale ţării: Armata, Serviciile de informaţii şi Justiţia”, se arată în comunicatul remis de UNPR.

UNPR consideră, totodată, că în acest moment principalul factor de stabilitate îl reprezintă actuala coaliţie de guvernare, din care face parte şi pe care o sprijină fără rezerve.


“Rămânem loiali parteneriatului corect cu PSD, alături de care formăm Alianţa de Centru-Stânga, şi vom continua colaborarea foarte bună pe care o avem atât în Guvernul condus de Victor Ponta cât şi în Legislativ”, se menţionează în comunicat.