Politică

INSCOP: Două treimi dintre români consideră conflictul din Ucraina periculos pentru țara noastră

Aproape 65% dintre români consideră conflictul din Ucraina periculos pentru România, potrivit unui sondaj INSCOP.

Ce cred românii despre conflictul din Ucraina Ce cred românii despre conflictul din Ucraina

Totodată, 17,9% spun că acest conflict nu este periculos pentru ţara noastră, în timp ce alţi 17,7% nu ştiu sau nu răspund la întrebare.Barometrul relevă menţinerea unui nivel ridicat de favorabilitate faţă de ţările occidentale şi un grad crescut de îngrijorare faţă de situaţia conflictuală din Ucraina.

Potrivit sondajului INSCOP, 69,7% dintre români sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată, în contextul conflictului din Ucraina. De asemenea, 12,7% nu sunt de acord, fiind de părere că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu ne afectează, iar 17,6% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.


Sondajul fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Etichete: inscop ucraina
Ultimele Stiri
abonare newsletter