Politică

Vosganian demisionează din PNL

Senatorul Varujan Vosganian, în cazul căruia Senatul a respins solicitarea Parchetului de încuviinţare a începerii urmăririi penale, a anunţat, vineri după-amiază, că demisionează din PNL.

El a transmis, vineri, pe blogul personal, un scurt mesaj adresat conducerii Partidului Naţional Liberal.

"Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiţi, prin prezenta, demisia mea din noul PNL", a scris Vosganian.


Anterior anunţului făcut de Vosganian pe blog, reprezentanţi ai PNL Iaşi au declarat pentru Mediafax că cererea de demisie a senatorului Varujan Vosganian, membru în organizaţia Iaşi a liberalilor, ar urma să fie înregistrată la secretariatul filialei judeţene a PNL Iaşi, cel mai probabil în cursul zilei de vineri.

Varujan Vosganian este membru al PNL Iaşi din 2004, când a fost ales prima dată senator pe listele PNL.


Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Într-o scrisoare adresată, vineri dimineaţă, senatorilor liberali şi obţinută de Mediafax, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că respingerea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice şi că îi este greu să accepte ”drumul greşit” ales de o parte dintre senatorii PNL.


Gorghiu precizează că i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar dacă acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL.

Liderul PNL Alina Gorghiu adaugă că ceea ce s-a întâmplat în Senat ”îi ajută politic pe toţi cei care nu pot trăi fără minciuni şi manipulare”, precizând că liberalii au ajuns să fie judecaţi de Victor Ponta şi Elena Udrea şi ”culmea, mulţi să le şi dea dreptate”.


Ea mai precizează că PNL are, în acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cotă de încredere din istoria acestui partid, după 1990, şi că ”această realitate ne obligă la o şi mai mare responsabilitate şi înţelepciune”.

abonare newsletter