monitorulcj.ro Menu
Politică

Iohannis, către politicieni: Un Parlament tolerant cu corupţii nu se va bucura niciodată de respect

Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a scris, vineri, pe Facebook, despre cererile de încuviinţare a urmăririi penale a parlamentarilor, arătând că reînnoieşte apelul adresat clasei politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul cetăţenilor.

Aceasta este cea de-a doua postare a şefului statului, pe Facebook, pe această temă, după ce, joi, în timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a scris pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Vineri, preşedintele a revenit asupra subiectului, arătând, tot într-o postare pe pagina de socializare, că ”procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple şi mai transparente”.


”Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor”, a transmis Klaus Iohannis politicienilor.