Politică

Alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj au ajuns la tribunal

PNL a anunţat joi că a dat în judecată Guvernul, prin trei acţiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanşa organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari.

Aşa cum au avertizat, liberalii au dat Guvernul Ponta în judecată pentru faptul că a refuzat să organizeze alegeri parţiale şi implicit alegeri la Consiliul judeţean Cluj.

PNL a dat în judecată Guvernul prin trei acţiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanşa organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari.


„Partidul Naţional Liberal a depus trei acţiuni la Curtea de Apel Bucureşti, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parţiale la nivelul funcţiilor de primari şi preşedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate şi al mandatelor de parlamentari”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, liberalii solicită ca instanţa „să dispună obligarea Guvernului să respecte legislaţia şi să stabilească data de desfăşurare a alegerilor parţiale“.


Vă reamintim, în acest moment sunt vacante 26 de mandate de primari, 6 mandate de parlamentari şi 3 de preşedinţi de consiliu judeţean.

abonare newsletter