Politică

Miercuri am putea afla oficial data alegerilor la şefia CJ Cluj

Surse din interiorul PSD au dezvăluit, potrivit site-ului laraport.ro, că deși MAI a pregătit toată documentația pentru ședința de Guvern de miercuri, în cadrul Comitetului Executiv PSD de la Sinaia, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, lucrurile au început să se precipite, în sensul retragerii proiectului de hotârare de pe ordinea de zi.

Liderii PSD din teritoriu au sărit la gâtul lui Victor Ponta explicându-i acestuia că social-democrații au numai de pierdut dacă se organizează alegeri parțiale în 22 Martie 2015. Aceleaşi surse citate de laraport.ro, mai spun că până în acest moment, în ciuda presiunilor, Victor Ponta a rămas ferm pe poziţie.

Ce spune protocolul

Data de 22 martie pentru alegerile parţiale ar putea fi anunţată în cadrul şedinţei de guvern de miercuri, potrivit liberalilor clujeni. Preşedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan, care şi-a anunţat intenţia de a candida, a subliniat după şedinţa liberalilor de sâmbătă, de la Bucureşti, că s-a discutat şi despre alegerile parţiale.  Seplecan menţiona atunci că în contextul alegerilor parţiale, campania electorală va dura două săptămâni. Potrivit protocolului, la alegerile parţiale candidații sunt numiți de partidul din care a provenit preşedintele CJ şi doar la termen se realizează sondaje, mai exact în 2016.


„Consider că data de 22 martie va fi « bătută în cuie » miercuri, când va fi şedinţă de guvern, iar campania electorală va ţine două săptămâni, fiind vorba de alegeri parţiale“, a spus zilele trecute, preşedintele executiv al PNL Cluj.  

De ce nu s-a grăbit PSD să organizeze alegeri la CJ Cluj

Pe de altă parte, până în acest moment, social democraţii clujeni nu au anunţat oficial un nume pentru candidatura la şefia Consiliului Judeţean Cluj.


Liberalii clujeni au criticat de mai multe ori atitudinea arogantă a social democraţilor şi mai ales a premierului Ponta faţă de organizarea alegerilor parţiale. Aceasta cu atât mai mult cu cât însuşi liderul PSD Cluj recunoştea săptămâna trecută, în presa locală, că PSD nu are niciun interes să organizeze alegeri la CJ Cluj.

Potrivit legii, Guvernul are la dispoziţie 90 de zile de la vacantarea posturilor ca să organizeze alegeri parţiale. Legea nu prevede însă şi sancţiuni în cazul în care executivul nu se va încadra în termen. Ultimele alegeri parţiale au avut loc pe 25 mai, anul trecut.

abonare newsletter