Politică

Boc despre acuzaţiile lui Gabriel Sandu: “Nu îmi dau seama de ce au fost făcute”

Primarul Emil Boc, fost preşedinte PDL, a declarat miercuri că nu a condiţionat vreodată numirea sau menţinerea unei persoane într-o funcţie publică de achitarea unei sume de bani.

Declaraţia lui Emil Boc vine în contextul în care fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a afirmat că foşti lideri PDL, printre care şi Emil Boc au făcut presiuni asupra lui ca să dea bani pentru campania electorală a lui Traian Băsescu din 2009. “Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: în întreaga mea viaţă publică, indiferent că a fost la Primărie sau la Guvern niciodată nu am condiţionat numirea sau menţinerea unei persoane într-o funcţie publică de achitarea unei sume de bani pentru mine sau pentru partid. Acest lucru îl lucru îl spun răspicat şi îl voi spune oricui mă va întreba la orice oră din zi şi din noapte pentru că nu am nimic de ascuns. Niciodată nu am condiţionat nici pentru mine, nici pentru partid menţinerea sau punerea într-o funcţie publică a cuiva astfel că afirmaţiile acelea care au fost făcute nu au niciun fel de acoperire”, a declarat Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă a fost citat la DNA, primarul a spus că încă nu a primit citaţie. “Nu am fost încă citat. Dacă voi fi, evident că mă voi duce ca orice cetăţean al României să spun ceea ce ştiu”, a precizat fostul lider PDL.


Potrivit Mediafax, Gabriel Sandu le-ar fi declarat anchetatorilor, în susţinerea solicitării sale de plasare în arest la domiciliu, că pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor ar fi finanţat lunar PDL cu sume însumând aproximativ 300.000 de euro. El ar mai fi susţinut că i-ar fi înmânat aceşti bani direct şefului său, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme ce colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii", declaraţiile fiind prezentate în documente citate de televiziunea Antena 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter