Politică

Consultări între preşedintele Iohannis şi PSD, pe tema legislaţiei electorale

Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, seria consultărilor cu partidele politice, la Cotroceni, pe tema legislaţiei electorale, votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare, prima delegaţie care a intrat la discuţii fiind cea a PSD.

Klaus Iohannis și Victor Ponta. Foto: Captură video Klaus Iohannis și Victor Ponta. Foto: Captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în deschiderea consultărilor că se bucură că aceste consultări beneficiază de un interes atât de mare din partea mass-media.

Din delegaţia PSD fac parte preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, preşedintele executiv Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cel care prezidează şi comisia parlamentară pentru elaborarea Codului Electoral şi senatorul Ioan Chelaru, responsabil din partea PSD cu modificările Constituţiei.


Acesta este al doilea rând de consultări între şeful statului şi formaţiunile parlamentare, după discuţiile din 12 ianuarie, care au avut ca temă încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, invitaţia către partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament de a veni la Palatul Cotroceni, în vederea unor consultări referitoare la priorităţile legislative ale următoarei sesiuni parlamentare.

abonare newsletter