Politică

De ce nu se grăbeşte PSD să organizeze alegeri la CJ Cluj

Liberalul clujean Mihai Seplecan critică din nou atitudinea arogantă a social democraţilor şi mai ales a premierului Ponta faţă de organizarea alegerilor parţiale. Aceasta cu atât mai mult cu cât însuşi liderul PSD Cluj recunoştea ieri că PSD nu are niciun interes să organizeze alegeri la CJ Cluj.

Seplecan subliniază că pentru premierul Victor Viorel Ponta legea se aplică în funcție de majoritatea politică pe care crede că o mai deține și în funcție de interesele personale și de grup ale acesteia.

„Consecvent modului său de a acționa prin fugă de răspundere și aruncând vina pe alții, premierul Victor Viorel Ponta a declarat sâmbătă că “alegerile nu pot fi organizate pe motiv că actualul sistem electoral nu este agreat de liberali”. Nici măcar beția de putere nu justifică o astfel de minciună. Dacă nu ar fi tragic cum trepădușii lui Ponta din teritoriu încă nu s-au trezit la realitate, ar fi chiar de râs cum și-au însușit rapid minciunile șefului. Și Remus Lăpuşan, președintele PSD Cluj, confirmă faptul că social-democraţii nu au nici un chef să respecte legea. Confirmă că numai calculul rece al sondajelor de opinie îi mână pe cei de la PSD în lupta politică – nu organizează alegeri, că “liberalii stau mai bine în sondaje”. Asta îmi confirmă faptul că am avut dreptate să afirm că numai politicianismul ieftin și cârdășia prefectului cu PSD Cluj au dus la situațiile în care am fost împiedicat să-mi exercit mandatul la conducerea Consiliului Județean Cluj“, spune Seplecan.


Seplecan mai arată că Ponta are obligația de a respecta legea în județe aflate în situația Clujului în care termenul limită a fost depășit în mod ilegal – motiv pentru care s-a și ales cu un denunț penal – care denunț, s-ar putea repeta pentru fiecare situație în parte pentru care alege să nu respecte legea. „Căci fiecare situație are specificitatea ei, este singulară și nu poate fi tratată la grămadă așa cum încearcă Victor Ponta în mod mincinos să se justifice. În Cluj putea să organizeze alegerile anticipate pentru șeia CJ odată cu turul II al alegerilor prezidențiale – scutea bugetul de niște cheltuieli substanțiale.

Asemenea aroganțe și un astfel de abuz nu se pot penaliza decât într-un singur mod: prin demisia Premierului Victor Viorel Ponta. Ori creează premisele organizării alegerilor parțiale acolo unde legea o impune, ori pleacă. Să nu mai aștepte până când abuzul în funcție îi va fi penalizat de către organele competente ale statului“, mai spune liberalul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter