monitorulcj.ro Menu
Politică

Mihai Seplecan: „Guvernul Ponta ține în șah bugetar comunitățile locale care nu joacă în interesul PSD“

Preşedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan susţine că Guvernul Ponta vrea să îi pedepsească pe clujeni pentru faptul că nu au votat cu social democraţii la alegerile de anul trecut, „taxându-i“ la buget.

„Acesta este motivul pentru care premierul Victor Viorel Ponta a ales să-i pedepsească pe clujeni și să diminueze bugetul CJ Cluj. De altfel nu este la prima nedreptate de acest fel. Să ne amintim că nu mai departe de anul trecut, în ceea ce privește împărțirea TVA-ului încasat de stat de la populaţie, care merge către plata datoriilor autorităţilor locale, județul Cluj s-a situat pe penultimul loc, alocându-i-se 54 de lei pe cap de locuitor, față de județele din sudul țării și nordul Moldovei cărora li s-au alocat până la 150 de lei pe cap de locuitor. Să fie clar, nu sunt de blamat cei care primesc, ci cei care fac incorect împărțeala.

Și, că tot veni vorba despre împărțeală și ce anume înțelege Premierul Ponta din acest lucru, în ultima şedinţă de Guvern s-a decis ca banii de echilibrare a bugetelor locale să fie repartizaţi de Ministerul de Finanţe. Asta cică ar fi justificarea faptului că dacă consiliile judeţene hotărau unde se duc banii în teritoriu ca până acum, atunci tabăra de la putere îşi trăgea partea leului. Păi, PSD este la putere la Cluj, o putere înțeleasă prin a obstrucționa investițiile majore ale județului. De fapt prin acest lucru Guvernul Ponta dorește doar să țină în șah financiar acele comunități care nu joacă după cum vor interesele PSD“, susţine co-preşedintele executiv al PNL Cluj.  


Astfel, arată liberalul, județul Cluj își începe anul cu un buget diminuat, în ciuda declarațiilor festiviste şi a promisiunilor făcute cândva de către Premierul Victor Ponta. De exemplu, spune Seplecan, s-au tăiat banii pentru investiții și reparații în drumurile județeneşi tot ceea ce se va face, se va face pe banii proprii ai județului.

„Consider că Guvernul Ponta își bate joc de clujeni și le cer liderilor PSD Cluj să intervină legal pe lângă colegul și președintele lor de partid să nu ne nedreptățească, să ne retrimită bani pe măsura ciolectărilor bugetare făcute“, mai spune Seplecan.

Etichete: mihai seplecan