Politică

Seplecan acuză Guvernul Ponta de impozitarea ilegală a alocațiilor pentru copii de către Fisc

Consilierul județean din partea PNL Cluj Mihai Seplecan nu trece cu vederea greșala făcută zilele trecute de Fisc, prin care părinții din două județe din țară, Alba și Argeș, au primit acasă somații prin care li se cereau să plătească contribuţii la asigurările de sănătate pentru alocațiile copiilor.

Seplecan este de părere că acest lucru s-a întâmplat din cauza „foamei de bani a Guvernului Victor Ponta, după dezmățul și risipa banilor publici făcute în campania electorală pentru prezidențiale”.

„Asistăm zilele acestea la o premieră pentru alocaţiile primite de la stat: fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primeşte drept alocaţie. Fiscul lui Ponta consideră că alocaţiile copiilor sunt venituri, aşa că trebuie să plătească şi contribuţii la asigurările de sănătate, motiv pentru a trecut la impozitarea acestora. Asta, deşi legea spune clar că minorii sunt asiguraţi gratuit în sistemul de sănătate. Dacă și de la gura copiilor trebuiesc smulși banii, tare rău trebuie că se simt finanțele României după cele 3 teleguvernări de tip Ponta. Deocamdată astfel de situații de toată jena și ilegale s-au înregistrat numai în județele Argeș și Alba. Iar reprezentanţii Fiscului dau vina pe programul de calculator care i-ar fi identificat pe copii că au datorii la stat, precizând că obiectul impunerii nu îl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocatiile din conturi. De parcă un copil de 3 ani, de exemplu, ar fi capabil să se deplaseze la o bancă și să-și solicite alocația. În plus, ce fel de dobândă puteau produce cei 42 de lei/cap de copil în așa fel încât să se ceară returnarea a 39 de lei? Se pare că și minciunile s-au epuizat sub guvernarea Victor Ponta!” transmite Mihai Seplecan într-un comunicat remis presei.


Pentru a se evita situații de acest gen și în județul Cluj, el solicită reprezentanților ANAF să-și verifice computerele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter