monitorulcj.ro Menu
Politică

„Generalul” Ilie Năstase, supărat pe pensia lui Băsescu

Senatorul PC Ilie Năstase, cel care l-a înlocuit pe Dan Voiculescu în Parlament, se arată indignat de vestea că Traian Băsescu are o pensie de 7600 de lei pe lună. Fostul tenismen consideră că suma încasată de Băsescu este "nesimţită".

La pensia pe care o primește Băsescu în calitate de fost comandant de navă, peste 2.500 de lei, se adaugă 75% din indemnizaţia de preşedinte. Indemnizaţia unui fost şef de stat este de 5.060 de lei, de unde rezultă că fostul preşedinte primeşte 7.660 de lei pe lună.

"Mie, unul, mi-ar fi ruşine ca lumea să afle despre mine că încasez atâţia bani pe lună de la stat, în condiţiile în care mulţi români, chiar populaţia activă şi nu pensionari, încasează sume cu care abia îşi ţin zilele. Băsescu are pensie nesimţită. Nu ştiu cum se calculează pensiile astea şi nu ştiu cum mulţi pensionari, aşa cum aud, ajung să ia pensii de doar câteva sute de lei după o viaţă în care au muncit. Nu este normal să fie asemenea diferenţe între pensii. Nu mă refer la salarii, unde fiecare câştigă pentru ceea ce munceşte, dar după ce am muncit o viaţă, cu toţii avem dreptul la un trai decent", a declarat, pentru "ring", fostul mare tenismen.