Politică

Traian Băsescu: Vreau să mulțumesc românilor pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a le fi președinte

Președintele Traian Băsescu a susținut sâmbătă seară ultima conferință de presă în calitate de șef al statului. Acesta a început prin a spune că nu va prezenta un bilanț al celor două mandate ale sale, ci o conferință de final de mandat.

”Nu este o conferință de bilanț, ci una de final de mandat. Aș vrea ca în câteva zone, românii să aibă punctul de vedere al președintelui care și-a terminat madatul și poza reală a României, nu cea care e deformată de multe ori la televizor. Mi se pare extrem de important ca o astfel de poziție a președintelui care a fost zece ani șeful statul român să existe. Mă voi fixa pe trei segmente pe care le consider extrem de importante pentru viitorul românilor”, a explicat Traian Băsescu.

”Vreau să mulțumesc românilor pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a le fi președinte timp de zece ani. E o onoare pe care nu o voi uita până la sfârșitul vieții. O onoare pentru care voi fi dator să continui la atingerea obiectivelor românilor.”, a spus președintele.

”Când mi-am început mandatul în decembrie 2004, principiul pe care am înțeles să funcționez a fost: acestea sunt instituțiile, acestea sunt legile, să le facem sa funcționeze mai bine. Nu am plecat de la premisa că trebuie luate lucruri de la capăt, e foarte greu să faci un asemenea exercițiu și e neproductiv. După mandatul dl Iliescu, am pus o virgulă și am continuat preluând ce era bun și îmbunătățind ce am considerat că trebuie îmbunătățit.”, a mai precizat Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter