Politică

Mihai Seplecan cere soluţii eficiente pentru dispensarele veterinare

Copreşedintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, îi cere prefectului Ioan Vuşcan să transmită Guvernului României soluţiile gândite şi să rezolve problema dispensarelor veterinare.

„Fiecare comună din județ beneficiază de un dispensar sanitar. Sau ar trebui să beneficieze. Conform legii, verificarea cărnii de porc se poate face la oricare dintre aceste dispensare veterinare, care ar trebui să fie echipate corespunzător pentru verificarea infestării cu trichineloză. Mai ales că ne apropiem de sezonul tăiatului de porci – o tradiție din Ajun de Sărbători, păstrată la loc de cinste în Transilvania.

Din păcate nu știu ce păzește actuala guvernare care din nou se dovedește mai apropită de buzunarele cetățenilor decât de nevoile lor. Nu știu ce normative s-au dat de la nivel național la Direcțiile Sanitar Veterinare, că, în loc să se rezolve problema specifică sezonului, în concordanță cu nevoile cetățenilor, acum se desfășoară campanii de vaccinare la câini, găini, cai și vaci.


Oamenii de la sate mi s-au plâns că fac zeci de kilometri pentru a-și verifica carnea de porc, că pierd bani pe drum și, din cauza suspiciunilor de infestare a cărnii pe care vor să o pună în vânzare, nimeni nu le-o cumpără. Este o bătaie de joc tipică guvernărilor PSD în care nu s-au gândit măsuri în interesul cetățenilor, ci numai ce taxe și impozite să se mai inventeze pentru mite electorale și menținerea cu orice preț la putere. Și cu această ocazie se vede că cei de la PSD au vrut să facă România din vorbe. Că, n-au gândit soluții potrivite situațiilor, că au lucrat numai după ureche. Că nu au făcut nimic să nu îi pună pe oamenii de sate pe drumuri – care mulți sunt în vârstă și majoritatea fără posibilități materiale care să le permită deplasări pe distanțe mari.

De asemenea mă întreb ce anume păzește Ioan Vușcan, apoliticul prefect al Clujului care habar nu are ce probleme sunt la nivel de tălpaș în județul în care vrea să taie și să spânzure. Domnia sa este preocupat doar de cum să se lege de oamenii care nu sunt înregimentați politic Partidului Social Democrat, să le pună bețe în roate și cam atât. Să-i reamintim că domnia sa este pus să vegheze nu numai cum sunt respectate dispozițiile Guvernului în teritoriu, ci și să comunice acestuia care sunt problemele specifice acestui teritoriu. Că salariul nu de la Guvernul care astăzi este, mâine nu, îl primește, ci din taxele și impozitele cetățenilor la a căror bunăstare este chemat să contribuie. Că de aceea ar trebui să fie apolitic, adică funcționar public superior conform normativelor și cerințelor Uniunii Europene.


În consecință, îl rog pe prefectul Ioan Vușcan să comunice soluțiile gândite și transmise mai departe către Guvern în rezolvarea stării de fapt semnalate”, a declarat Mihai Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter