Politică

Teodor Atanasiu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL, după învestirea lui Iohannis

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a anunţat, vineri, că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, care va rămâne vacantă după ce Klaus Iohannis va fi învestit în funcţia de preşedinte al României, alegerea urmând să fie făcută de BPN până în 21 decembrie.

Teodor Atanasiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că, odată cu plecarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, postul de copreşedinte al noului PNL şi de preşedinte al fostului Partid Naţional Liberal va fi ocupat interimar de unul dintre vicepreşedinţii liberali, care va fi ales de Biroul Permanent Naţional (BPN) al fostului PNL, scrie Mediafax.

Potrivit lui Atanasiu, cei 86-87 de membri ai Biroului Permanent Naţional al fostului PNL îl vor vota pe unul dintre cei 32 de vicepreşedinţi ca să îi succeadă lui Klaus Iohannis în funcţia de copreşedinte al noului PNL până în 2017, când va avea loc congresul în care va fi ales un singur preşedinte.


"Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post pentru care mulţi dintre colegii mei mi-au declarat susţinerea. Eu sper să nu fie o adevărată bătălie pentru acest post, fiindcă, până la urmă, este un post interimar, care va fi până la Congresul din 2017. Cred că ne vom strânge toţi liderii partidului, cu toţi preşedinţii de judeţe, şi vom sta la o discuţie amicală discutând ce avem de făcut politic în perioada următoare şi care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre doi-trei şi nu dintre 32", a spus Atanasiu.

El a adăugat că această alegere ar urma să fie făcută în mod normal înainte de 21 decembrie, întrucât în 21 decembrie Klaus Iohannis va depune jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al României.

abonare newsletter