Politică

Seplecan cere CJ Cluj constituirea unei Comisii de analiză a situației Centrului de deșeuiri din Cluj

Consilierul Județean din partea PNL, Mihai Seplecan îi cere vicepreședintelui cu atribuții de președinte interimar al CJ Cluj ,Vakar Istvan, să constituie o comisie care să analizeze cheltuit banii publici dedicați Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Cluj.

„Îi solicit vicepreședintelui cu atribuții de președinte interimar al CJ Cluj ,Vakar Istvan, să constituie o comisie care să analizeze în mod transparent cum sau cheltuit banii publici. Și nu numai la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj, cea mai evidentă țeapă dată banului public. Să vedem cine se face responsabil pentru gravele prejudicii aduse CJ Cluj – inclusiv pentru repetatele tentative de trecere în insolvență a Aeroportului Internațional Cluj, falimentarea Clujana, nesoluționarea problemelor de patrimoniu ale CJ Cluj”, afirmă Seplecan într-un comunicat remis presei.

Acesta mai dorește să știe „cine se face vinovat de ascunderea adevărului cu privire la realitatea execuției lucrărilor, alții decât Horea Uioreanu căruia îi vor stabili judecătorii gradul de vinovăție. Mă refer aici la toți cei care au fost angajați în acest proiect și au primit bani pentru a da expertiză de calitate. Cei care au preferat să ascundă mizeria sub preș dar săși încaseze banii ca și cum nimic nu sar fi întâmplat, este timpul să facă un binemeritat pas înapoi și să returneze sumele încasate degeaba”, afrimând că Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj este un obiectiv departe de a fi finalizat, cu grave probleme de execuție și care sar putea să ne pună în situația să returnăm banii europeni folosiți fără justificare. Vom rămâne și cu gunoaiele în drum, și cu banii luați.


De asemenea, consilierul județean PNL consideră înțeleapătă decizia şefului Serviciului Juridic din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, Dan Pop, de a-și da demisia din funcţie. „La fel ca și Simona Tatomir, director general al Consiliului Judeţean Cluj, care şi-a dat demisia din funcţie la începutul lunii octombrie și Sanda Oltean, arhitect şef al judeţului Cluj, unii au înțeles că au semnat documente cel puţin suspecte care au adus grave prejudicii Consiliului Judeţean Cluj. Oare doamna Simona Gaci și domnul Ștefan Iliescu când vor înțelege ceva?” mai transmite Seplecan.

abonare newsletter