monitorulcj.ro Menu
Politică

Seplecan insistă pentru organizarea alegerilor la Consiliul Judeţean Cluj

Copreşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan, le cere prefectului şi vice-premierului delegat cu atribuţii de premier sprijinul pentru organizarea alegerilor la Consiliul Judeţean Cluj.

„Știu că este agasant pentru cei de la PSD să le tot amintești că legile trebuie să fie respectate. Dar dacă tot clamează ei că-i respectă pe români, să le respecte în primul rând legile. Știu că răsucesc un cuțit în rană, mai ales că este vorba despre alegeri - și a văzut întreg Mapamondul cum știu cei de la PSD să obstrucționeze și să împiedice un drept constituțional, dar i-am notificat și pe prefectul Clujului, Ghoerghe Vușcan, și pe vice-premierul delegat cu atribuții de premier, Gabriel Oprea, cu privire la obligația lor legală de organizare a alegerilor pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj.

Știu că Premierul Victor Ponta și-a luat un binevenit concediu de odihnă până luni, dar dacă atât domnul prefect Gheorghe Vușcan, cât și domnul Gabriel Oprea binevoiesc să respecte legea, pot să-i pregătească un draft de Ordonanță de Urgență cu speța, în așa fel încât premierul Victor Viorel Ponta să îl poată semna și publica în Monitorul Oficial respectând termenul legal.


Reamintesc faptul că, înainte de organizarea turului II de scrutin pentru prezidențiale, l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta și am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Am solicitata aceasta deoarece, conform prevederilor Legii, alegerile trebuie organizate în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului de 10 zile în interiorul căruia ordinul Prefectului care a constatat încetarea de drept a mandatului poate fi atacat în instanță de către președintele demisionar. Intervalul a trecut, fără a fi contestat ordinul Prefectului. De asemenea, fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, a declarat copreşedintele executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan.