Politică

ACL Cluj a depus plângere penală împotriva unui preşedinte al unei secţii de votare

Alianţa Creştin Liberală Cluj a depus o plângere penală împotriva preşedintelui secţiei de votare nr. 49, Marian Daniela, pentru că a refuzat să permită completarea declaraţiilor pe proprie răspundere necesară votării pe listele suplimentare.

„În fapt, în data de 16 noiembrie 2014, cu ocazia desfăşurării celui de-al doilea tur de scrutin electoral pentru Alegerile Preşedintelui României, doamna Marian Daniela, în calitatate de preşedinte al secţiei de votare Nr. 49, a refuzat să permită completarea declaraţiilor pe proprie răspundere necesară votării pe listele suplimentare de către persoanele care nu au domiciliul în localitate, în afara secţiei de vot, aşa cum prevăd reglementările în vigoare. Menţionăm faptul că preşedintele Biroului Electoral Judeţean, doamna judecător Monica Trofin, precum şi locţiitorul acesteia i-au adus la cunoştinţă numitei Marian Daniela faptul că legea permite completarea declaraţiilor şi înafara secţiei de vot, însă aceasta din urmă nu a dorit să se conformeze, solicitând în continuare cetăţenilor care doreau să voteze pe listele suplimentare să le completeze în interiorul secţiei de votare, ceea ce a îngreunat foarte mult procesul electoral.

Solicităm aşadar luarea tuturor măsurilor legale care se impun pentru sancţionarea numitei Marian Daniela.


În probaţiune, solicităm audierea preşedintelui BEJ Cluj, doamna judecător Monica Trofin, a locţiitorului, a reprezentantului ACL Cluj în secţia de votare, Avram Anca Maria precum şi a celorlalţi reprezentanţi ai partidelor politice aflaţi în secţia de votare”, au declarat reprezentanţii ACL Cluj.

abonare newsletter