Politică

Meleșcanu, către votanții din Paris: Mergeți la Nancy, acolo nu e coadă și este un oraș superb. Care este distanța Paris- Nancy

Ministrul Afacerilor Externe oferă o soluție românilor care votează în Paris. Pentru a scăpa de coadă, ei sunt invitați să meargă sute de kilometri, până la cea mai apropiată secție, în orașul Nancy.

Comentând situația votului în diaspora, Teodor Meleșcanu i-a sfătuit pe alegătorii din Paris ca, în măsura în care au posibilitatea, să meargă la vot în cea mai apropiată secție, aflată în Nancy, la 385 km distanță. Potrivit ministrului, cei care se arată dispuși să facă acest efort vor fi de două ori satifăcuți cu această decizie: nu numai că la Nancy nu sunt cozi, dar orașul merită vizitat.

Teodor Meleşcanu: "În ultimele două zile a avut loc o operaţiune foarte serioasă de completare şi vreau să subliniez că absolut toate partidele politice, chiar şi cele care nu mai au candidaţi în cursă, au făcut dovadă de bunăvoinţă şi de dorinţa de a ajuta acest proces. Dacă tot suntem la această parte, aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă. Deci cei care doresc cu adevărat să voteze şi pot să facă acest sacrificiu pot să se ducă acolo, mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România".


Mediafax arată că cei care ar dori să voteze acolo ar fi nevoiţi să facă un drum cu o durată de peste trei ore, cu maşina. Cu trenul, distanţa poate fi parcursă în aproximativ două ore şi ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter