Politică

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Dreapta politică: "Vă chem alături de ACL pe toţi cei pe care politica dezbinării promovată de Victor Ponta a încercat să ne separe"

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis face un apel pentru unitatea Dreptei politice în contextul în care, în 16 noiembrie, competiția electorală se dă între un reprezentant al Dreptei şi unul al Stângii, el afrimând că acum este momentul în care partidele de Dreapta au nevoie să îşi unească forțele, pentru a da României o nou șansă.

„În 16 noiembrie, competiția electorală se dă între un reprezentant al Dreptei şi unul al Stângii. Obiectivele pentru care eu candidez au fost transparente de la bun început - întărirea statului de drept, domnia legii, consolidarea unei societăți juste, în care statul este în slujba cetățeanului, susținerea dezvoltării unei clase de mijloc puternice și încurajarea unui mediu de afaceri în care competiția este corectă.

Candidatul PSD, Victor Ponta, și-a asumat alte obiective - slăbirea justiției prin acceptarea tentativelor de presiune politică, o societate în care statul este pus în slujba grupurilor de interese, iar clasa de mijloc și micii întreprinzători sunt sufocați de taxe și biruri.


În 2014, un an cu o semnificație simbolică deosebită, pentru că se împlinesc 25 de ani de la Revoluția din 1989, România are șansa să se angajeze definitiv pe drumul valorilor occidentale și să sancționeze un mod de a face politică defectuos, care a îngreunat dezvoltarea sănătoasă a țării noastre în acest sfert de veac.

Contracandidatul meu, deși clamează că dorește să facă marea unire a oamenilor din această țară, nu a făcut decât să încerce să ne dezbine. Nimeni nu cunoaște mai bine această realitate decât o cunosc liberalii. Victor Ponta a făcut toate eforturile pentru a ne diviza, cu scopul de a ne slăbi forța și de a ne aduce la tăcere. Îl asigur că nu va reuși să o facă, pentru că suntem mai uniți ca niciodată! Niciun liberal autentic, indiferent că este membru de partid sau este doar un simpatizant liberal, nu va accepta vreodată să fie condus politic de un lider PSD.


Sunt absolut convins că foarte mulți dintre votanții domnului Călin Popescu Tăriceanu au fost de bună credință, considerând orientarea acestuia ca fiind liberală, şi se văd puşi acum în faţa unui troc politic, voturile lor fiind tranzacţionate pentru o iluzorie funcţie de premier. Chiar presupunând că Victor Ponta şi-ar respecta de data aceasta cuvântul şi l-ar desemna prim-ministru pe domnul Tăriceanu, realitatea rămâne că va fi premier într-un Guvern în care cei mai mulţi miniştri vor fi PSD, iar majoritatea parlamentară care va ţine acest Executiv în funcţie va fi PSD. Călin Popescu Tăriceanu va fi practic subordonat PSD, motiv pentru care impunerea vreunei politici liberale este iluzorie. 

În acest moment, există un singur candidat rămas în competiţia electorală care reprezintă principiile şi valorile de dreapta. Este un moment în care avem nevoie să ne unim forțele, pentru a da României o șansă! Vă chem alături de mine, alături de noi, cei din ACL, pe toţi cei pe care politica dezbinării promovată de Victor Ponta a încercat să ne separe. Fac un apel pentru unitatea liberalilor, pentru a găsi în noi forţa de a coagula societatea în jurul principiilor democratice, care astăzi sunt puse în pericol!" le transmite Klaus Iohannis alegătorilor.

abonare newsletter