Politică

Şicane de campanie electorală: Mihai Seplecan RECLAMAT la ANI de PSD Cluj. Ce răspunde Seplecan

Preşedintele TSD Cluj şi purtătorul de cuvânt al PSD Cluj Horia Nasra l-a reclamat pe Mihai Seplecan la Agenţia Naţională de Integritate prin care sesizează “o potenţială nerespectare de către Seplecan a regimului juridic al conflictului de interese”, cerând totodată ANI să declanşeze activitatea de evaluare în ceea ce-l priveşte pe consilierul judeţean.

Nasra spune că în perioada 2008 – 2014 în timp ce deținea funcția de consilier județean Seplecan a încheiat mai multe contracte de prestări servicii juridice cu primăriile Beliș și Sânpaul.

Nasra spune în sesizarea făcută către ANI că Mihai Seplecan a deţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi în legislatura 2008-2012, iar în perioada în care a deţinut această funcţie Seplecan “a participat la luarea unor hotărâri cu privire la care a avut şi un interes personal, astfel încât interesele sale ca persoană privată au influenţat necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor oficiale”.


“În concret, în perioada exercitării funcţiei de consilier judeţean, Mihai Seplecan a încheiat cu anumite commune din judetul Cluj contracte individuale de muncă având ca obiect prestarea asistenţei juridice în calitate de jurist în favoarea acestora. Este vorba de comuna Beliş şi comuna Sânpaul”, spune Horia Nasra.

La sesizarea depunsă la ANI, Nasra a ataşat şi mai multe declaraţii de avere unde se arată faptul că, de exemplu, în 2009 Seplecan a câştigat suma de 11.000 lei pentru asistenţă juridică acordată Primăriei Beliş şi realizarea unor venituri în sumă de 3.300 lei pentru asistenţă juridică acordată Primăriei Sânpaul, iar în anul 2010 Seplecan a realizat venituri în sumă de 6.000 lei pentru asistenţă juridică acordată Primăriei Beliş şi realizarea unor venituri în sumă de 5.400 lei pentru asistenţă juridică acordată Primăriei Sânpaul.


“În calitatea sa de consilier judeţean, Mihai Seplecan a participat la dezbaterea unor proiecte de hotărâri de consiliu şi la votul efectiv al acelor hotărâri care vizau obţinerea unui beneficiu de către comunele cu care alesul local s-a aflat în raporturi de muncă. Seplecan a votat pentru adoptarea mai multor hotărâri de consiliu judeţean, hotărâri prin care au fost repartizate sume de bani în favoarea comunelor Beliş şi Sânpaul, comune cu ale căror primării, consilierul judeţean Seplecan Mihai avea încheiate contracte de asistenţă juridică la momentul adoptării hotărârilor respective”, mai arată Nasra.

În final, Nasra este de părere că Seplecan nu a respectat regimul juridic al conflictului de interese şi a cerut ANI să declanşeze activitatea de evaluare în ceea ce-l priveşte pe acesta.


Seplecan: Nu-i răspund pionierului şi şoimului Horia Nasra

Consilierul juridic l-a criticat dur pe Horia Nasra, precizând că nu vrea să-i răspundă “pionierului şi şoimului Horia Nasra”.

“Nu e de valoarea mea acest individ. Nu mor caii când vor câinii. Domnul Nasra a întârziat, mi-au făcut alţii plângeri la ANI. Au avut grijă şi alţi colegi de-ai mei de partid şi adversari politici să se ocupe de acelaşi lucru. Inclusiv persoane simple. Spre surprinderea lui Horia Nasra, am un punct de vedere al ANI prin care mi s-a transmis că nu am încălcat legea în această privinţă. Dar recomand celor de la PSD Cluj ca şi buni cetăţeni ce sunt şi preocupaţi de neregulile din judeţul Cluj să facă plângere penală pe numele prefectului Gheorghe Vuşcan, pe numele Simonei Gaci, propriilor colegi de partid pentru abuz în serviciu, care şi-au bătut joc de toate proiectele Clujului, groapa de gunoi, aeroportul. Se vede stilul comunisto-socialist al celor de la PSD care, dacă doamne fereşte, va câştiga Victor Viorel Ponta alegerile, toţi cetăţenii vor fi reclamaţi, pârâţi şi urmăriţi ca pe vremea lui Ceaşescu. Vă daţi seama ce au avut de învăţat aceşti tineri de la mai marii lor. Le urez să fie sănătoşi”, a precizat Seplecan.


Mai mult, Seplecan arată cu degetul spre şeful PSD Cluj Remus Lăpuşan care de asemenea, a votat în Consiliul Judeţean hotărâri prin care se alocau bani comunei Sânpaul, sat Berind, unde familia lui Lăpuşan desfăşoară afaceri.

“Nu cred că domnului Remus Lăpuşan este la curent cu cu aceste porniri ale celor din TSD Cluj şi cred că îi va trage la răspundere deoarece tot acest tăvălug pornit va duce şi la domnul preşedinte Remus Lăpuşan cel care e născut în comuna Sânpaul, satul Berind, sat în care consilierii judeţeni, inclusiv Remus Lăpuşan a alocat miliarde de lei de la bugetul Consiliului Judeţean. Toţi aceşti bani au fost votaţi şi de Remus Lăpuşan. Cunoscând faptul că familia acestuia deţine şi o fermă la Berind, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru infrastructura locală, apă, canalizare, asfalt, servind indirect şi familiei Lăpuşan. Mai mult decât atât, tot printr-o cumetrie PSD, au fost alocaţi şi bani Guvern pentru un pod în satul Berind, trecând tot prin Consiliul Judeţean această hotărâre, şi aceşti bani i-a votat Remus Lăpuşan şi servesc intereselor locale ale familiei acestuia. Alte comune din judeţ nu au probleme?”, a mai spus consilierul judeţean.


Atașat știrii puteți consulta sesizarea depusă de Horia Nasra la ANI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter