Politică

Politicienii au păreri împărţite despre legalizarea prostituţiei

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a făcut, zilele trecute, o afirmaţie care a stârnit o serie de reacţii în rândul politicienilor. „Deocamdată prostituţia este ilegală. Dacă prostituţia devine legală atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit. Orice ban în plus la buget contează”, a spus Ioana Petrescu. Co-preşedintele ACL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, consideră, în schimb, că demersul Guvernului Ponta de a legaliza prostituția este un gest iresponsabil şi profund imoral .

„Societatea românească, eminamente creștină, nu poate tolera un astfel de demers de a face rost de bani cu orice preţ, încălcând perceptele morale şi cele biblice.

Ştiu că pomenile electorale au fost cu nemiluita dar toate au o limită! Printr-un astfel de comportament, atât Victor Ponta cât şi ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, transformă România în Sodoma şi Gomora care au fost distruse de mâna lui Dumnezeu din cauza desfrâului şi a dezmățului găsite în aceste cetăți. Știm că niciodată comuniștii nu l-au recunoscut pe Dumnezeu iar Victor Ponta nici atât dar legalizarea prostituție ar constitui un sacrilegiu!


Cred că toate bisericile creștine ar trebui să ia urgent poziție publică împotriva acestui demers. Mă îndoiesc însă că cei care trimit circulare preoților îndemnând să voteze un român şi un ortodox sunt capabili să înțeleagă că nu religia poate salva omenirea ci credința“, spune europarlamentarul clujean, Daniel Buda.

abonare newsletter