Politică

Iohannis va semna scrisoarea Monicăi Macovei

Klaus Iohannis a anunţat joi la Cluj că va semna scrisoarea Monicăi Macovei pentru că punctele cuprinse în scrisoare se regăsesc şi în programul său prezidenţial.

Iohannis a precizat totodată că dacă va fi nevoie va trece aceste lucruri în şi înntr-un document scris.

„Am luat act, cu bucurie, de afirmaţiile Monicăi Macovei, care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se regăsesc în programul meu prezidenţial şi unele au fost reafirmate -independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc împiedicarea adoptării legii amnistierii şi graţierii.


Cred că am dat un răspuns rezonabil Monicăi Macovei şi nu am niciun fel de problemă. Pot să reconfirm cu plăcere aceste lucruri şi într-un document scris, pentru că sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România“, a declarat Klaus Iohannis.

Monica Macovei a declarat miercuri că îi va transmite candidatului ACL Klaus Iohannis o scrisoare cu "10 cerinţe minimale" privind "chestiuni de principii", de la justiţie şi anticorupţie la economie, aşteptând din partea acestuia un răspuns semnat pentru a-l vota.

Ultimele Stiri
abonare newsletter