monitorulcj.ro Menu
Politică

Klaus Iohannis îl atacă din inima Transilvaniei pe Victor Ponta

Candidatul ACL la prezidenţiale Klaus Iohannis l-a atacat joi de la Cluj-Napoca pe Victor Ponta.

„Victor Ponta este un pericol pentru România, pentru democraţia din România, prin modul în care ştie să-şi conducă propriul partid şi prin felul în care reacţionează la problemele societăţii. Victor Ponta este incapabil să prezinte un proiect de buget şi este un pericol pentru orientarea euroatlantică a României.

Dacă va fi ales, în 2015 ne aşteaptă creşteri de impozite şi taxe. Există un pericol să avem o abordare care nu ne va satisface în privinţa cotei unice.


Există pericolul să ne trezim cu toţi corupţii aministiaţi şi graţiaţi.

Victor Ponta umblă prin ţară şi spune numai minciuni şi anume că eu vreau să rup Ardealul. Sunt minciuni care sper să nu fie crezute de români”, a declarat Klaus Iohannis la Cluj-Napoca.


De asemenea, referindu-se la dezbaterile televizate stabilite de Victor Ponta, Iohannis a spus că nu poate accepta o astfel de infatuare.

Iohannis a mai declarat că dacă Ponta nu acceptă dezbaterea la Universitatea Timişoara, vor putea merge la facultatea unde Ponta şi-a luat doctoratul.


„Candidatul Victor Ponta şi echipa lui s-au aşezat şi au spus: Noi conducem ţara, stăm noi după sasul acela…? Nu se poate. Au stabilit ei că trebuie să fie patru dezbateri la televiziuni. Infatuare de prim-ministru... Nu aşa se face într-o democraţie, se negociază, e o dezbatere în faţa naţiunii.

Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi un loc excelent, un loc potrivit. Dar Ponta confundă universitatea cu căminul cultural la nivel domniei sale de doctorat... Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, putem merge la UBB, la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Drept, unde şi-a luat doctoratul. Sper să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o astfel de dezbatere“, a mai spus Iohannis.