monitorulcj.ro Menu
Politică

Guvernul recunoaşte: Ponta a vrut să trimită jurnaliștii de investigație la pușcărie

Victor Ponta recunoaşte că a aprobat proiectul lui Şerban Nicolae de modificare a Codului Penal. Guvernul României a transmis miercuri un răspuns la adresa ActiveWatch din 30 octombrie prin care se solicita publicarea stenogramelor ședinței de Guvern din 29 octombrie în care s-a discutat proiectul senatorului Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal (L.236/2014).

Proiectul susținea introducerea pedepsei cu închisoarea de la șase luni la trei ani pentru orice cetățean care dezvăluie informații care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare.

Astăzi, Guvernul anunță că a desecretizat o parte din stenograma respectivei ședințe de Guvern. Din extrasul transmis, înțelegem că Victor Ponta a aprobat proiectul lui Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal.
Extrasul din stenogramă asa cum a fost transmis de Guvern:


” (…) Dl. Victor-Viorel Ponta: Puncte de vedere. Domnule ministru Nicolicea?

Dl. Eugen Nicolicea: (…) Pozițiile 10-18 sunt nefavorabile în forma prezentată.
(…) Dl. Victor-Viorel Ponta: Bine, ……, dacă nu sunt observații, aprobate”


 Reamintim că în data de 29.10.2014, Guvernul a comunicat că actul normativ a primit inițial aviz favorabil, după care a revenit câteva ore mai târziu și a modificat informarea de presă, anunțând că proiectul a primit „Aviz nefavorabil în forma prezentată”. Guvernul a susținut că o „eroare tehnică” a generat această inadvertență.