Politică

Alegeri prezidenţiale. Cum au reacţionat reprezentanţii PSD Cluj după primele exit poll-uri FOTO

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, cei doi urmând să ajungă în turul al doilea, potrivit datelor celor patru exit-poll-uri comandate de televiziunile de ştiri. Victor Ponta a obţinut între 38 şi 41,5% din voturi, în timp ce Iohannis a obţinut între 31 şi 32%. La PSD Cluj a fost bucurie mare, preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan precizând că se aştepta la un asemenea scor.

“Suntem destul de obosiţi ca să ne putem bucura foarte tare dar cu siguranţă o să fim foarte bucuroşi pe 17 noiembrie sau mă rog, pe 16 noiembrie seara, când cu siguranţă domnul Ponta va depăşi 50 de procente. Este un scor pe care l-am aşteptat, suntem undeva la 40% la nivel naţional, sunt convins că rezultatul este bunicel şi la nivelul judeţului Cluj. Cu siguranţă că urmează două săptămâni de muncă, de implicare şi la urmă o victorie frumoasă pentru social democraţi şi pentru aliaţii noştri din PC, UNPR. Sunt convins că vor fi şi alte partide care vor veni alături de noi în perioada următoare. Nu cred că vor mai fi surprize din diasporă cum s-a întâmplat în urmă cu cinci ani de zile. Am înţeles că în Moldova s-a votat pro Ponta ceea ce este un lucru bun pentru noi. Îi aşteptăm alături de noi pe domnul Tăriceanu, pe domnul Dan Diaconescu, pe domnul Funar.  Mă aşteptam ca domnul Tăriceanu să fie pe poziţia a treia dar credeam că va face 7%. Dar mai vedem până dimineaţă. I-am rugat pe colegi să meargă să se apuce de numărat voturi, să fie atenţi la ce se întâmplă pe lângă secţiile de votare. Facem numărătoar paralelă şi în judeţul Cluj”, a precizat Remus Lăpuşan.

La sediul PSD Cluj de pe Bulevardul Eroilor au fost prezenţi preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan, senatorul Alexandru Cordoş şi consilierul judeţean Valentin Cuibus.


Vezi AICI rezultatele exit-poll-urilor realizate la comanda principalelor posturi de televiziune.

abonare newsletter