Politică

Au vrut să voteze şi n-au ştiut unde: Studenţii au fost derutaţi de schimbarea locaţiei în care puteau vota la fiecare scrutin- FOTO

Clujenii s-au înghesuit să îşi exercite dreptul de vot încă de la orele dimineţii. Scrutinul acesta a reuşit însă să îi deruteze pe studenţi care nu au mai putut vota la cantina din Haşdeu, ca în alţi ani. Pentru că nu li s-au creat condiţii, aceştia s-au înghesuit pe la alte secţii de votare şi au stat la cozi interminabile.

Ca şi cum nu ar fi suficient faptul că tinerii nu sunt interesaţi să meargă la vot, anul acesta au fost şi derutaţi de faptul că secţia de votare de la cantina din Haşdeu nu a mai fost amenajată, ca în alţi ani.

Nici la cantina din Observator nu a mai fost amenajată o secţie de votare, ca la alte scrutinuri.


Au vrut să voteze, dar nu au ştiut unde

Hotărâţi să îşi exercite dreptul de vot, doi tineri veniţi la cantina din Haşdeu să voteze au fost nevoiţi să facă cale întoarsă, deoarece secţia de votare amenajată altădată aici, special pentru studenţi, nu a mai fost amenajată şi în acest an. Cei doi tineri derutaţi au plecat să voteze în altă parte, mai exact pe strada Moţilor, la cea mai apropiată secţie de votare, unde de altfel, s-au şi înghesuit o mulţime de oameni.

La scurt timp după aceasta, alţi doi studenţi au vrut să îşi exercite dreptul de vot, însă aceeaşi problemă: nu au avut unde.


„Nu ştim unde se votează, credeam că aici, la cantină, aici s-a votat de fiecare dată. Dar mergem să votăm, sigur, în altă parte. Trebuie să votăm pentru a nu ne alege cu un preşedinte din oficiu, chiar dacă votăm un candidat cu puţine şanse“, a declarat Adrian, student în anul IV, la facultatea de Medicină Generală.

„Votez pentru că nu îmi asum riscul de a lăsa pe altcineva să decidă pentru mine“, a spus la rândul său, Maria, studentă, de asemenea, la Facultatea de Medicină Generală.


Au votat „în gaşcă“

Un alt tânăr, foarte motivat să meargă la vot, după cum el însuşi a declarat, ne-a spus că şi-a mobilizat şi colegii să se prezinte la urne. Marc Puşcoi, student la Facultatea de Chimie, spune că „toţi trebuie motivaţi să îşi exercite dreptul de vot“. „Contează să votăm, în ideea că schimbăm ceva. Este important ca în al doilea tur de scrutin să putem alege răul cel mai mic“, a spus tânărul care a precizat că va vota în „grup organizat“, alături de colegii săi. 

A votat la 92 de ani

La Secţia de votare numărul 64 de pe strada Avram Iancu, o femeie, la fel de hotărâtă, a venit să îşi exercite dreptul la vot.


Pentru că se deplasează greu, femeia în vârstă de 92 de ani a venit însoţită de nepoatele sale care ne-au explicat că este foarte emoţionată.

„Forţat“ de soţie să meargă la vot

La orele amiezii, câteva bănci din Piaţa Avram Iancu erau ocupate,cu atât mai mult cu cât temperaturile au fost blânde. Un domn ne-a spus că tocmai a venit de la vot, însă nu s-a dus pentru şi-a dorit acest lucru, ci pentru că l-a forţat soţia sa. „M-a scos la plimbare şi cu ocazia asta m-am dus şi la vot. În România, mulţi promit, puţini fac. Am votat cu cine cred eu că va schimba lucrurile, pentru că este nevoie de schimbare“, a spus Sorin Murar, inginer.


Alţii, mai pesimişti

Alţii, în schimb, mai pesimişti, au refuzat să îşi exercite dreptul la vot, pentru că oricum ar fi degeaba, au spus ei. „Nu am mers şi nici nu intenţionez să merg la vot. Eu nu cred că se poate schimba ceva în ţara asta, şi mai ales în viitorul apropiat. Nu am cu cine să votez, deşi avem o pleiadă de candidaţi“, a spus Mihai B., pensionar.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter